Decubitus preventie door 3D medisch hoeslaken

nul- en effectmeting

Decubitus vormt voor circa 30% van de cliënten in verpleeghuizen een groot probleem. Bescherming tegen druk, schuif- en wrijfkrachten is daarom van groot belang. Net als het zo lang mogelijk behouden van de zelfredzaamheid van de cliënt. 

Een goede huidconditie, bewegingsvrijheid in bed en de verminderde kans op decubitus kan het toepassen van belastende wisselliggingen zo lang mogelijk uitstellen. Fijn voor de cliënt, maar ook zeker voor de zorgverlener. JOYinCARE start daarom binnenkort een onderzoek met een innovatief nieuw concept; het Skincair 3D medisch hoeslaken!

Skincair vermindert wrijf- en schuifkrachten en helpt de cliënt om makkelijker te bewegen. Het gladde oppervlak vergroot de bewegingsvrijheid in bed en vermindert de fysieke belasting op de zorg. Daarmee is Skincair een duurzame oplossing om decubitus te voorkomen.

In samenwerking met onderzoeksbureau LOCOmotion is een onderzoek opgezet om de effecten van dit nieuwe product in kaart te brengen. De focus ligt op het effect van Skincair op de fysieke belasting van de zorgverlener en de businesscase voor de zorginstelling. Hiervoor gaan we op zoek naar instellingen die met 15-20 cliënten willen deelnemen aan een nul- en effectmeting in de praktijk.

Is decubitus preventie binnen jouw organisatie ook een grote uitdaging? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden om mee te helpen?
Hier vind je meer informatie over Skincair en de eerste ervaringen. Houd onze website en sociale media in de gaten voor de inschrijfmogelijkheden.  

Specialist op dit gebied
Anneke Daalderop Adviseur 0341 - 76 80 80 Contact
Anneke

Wil je vaker van ons horen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Die versturen we 4x per jaar en zit bomvol zinvolle tips én nieuwe oplossingen.