Skincair 3D medisch hoeslaken helpt tegen decubitus en fysieke overbelasting

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar praktijkervaring

Dertig procent van de cliënten in verpleeghuizen heeft in meer of mindere mate last van decubitus. Het Skincair 3D medisch hoeslaken is een duurzame oplossing om doorligwonden te voorkomen. Het innovatieve product verbetert de kwaliteit van leven van de cliënt en vermindert de fysieke belasting voor het verzorgend personeel. In hoeverre? Dat moet een onderzoek nu duidelijk gaan maken.

Het Skincair 3D medisch hoeslaken, een gepatenteerd product van het Nederlandse bedrijf Sense Textile, is glad, zacht, elastisch en en heeft een unieke ventilerende structuur. Skincair is geschikt voor cliënten met een beperkte mobiliteit, verhoogd risico op doorligplekken, huid- of transpiratieproblemen evenals pijnklachten of onrust. Het zorgt voor een goed microklimaat, beschermt tegen schuif- en wrijfkrachten en helpt de cliënt om makkelijker te bewegen in bed. Hierdoor kan decubitus voorkomen worden en de zelfredzaamheid van de cliënt zo lang mogelijk worden behouden.

Skincair vergroot het comfort en de gezondheid van de cliënt en heeft ook grote voordelen voor de zorgverlener. Door de verminderde kans op decubitus kan het toepassen van belastende wisselliggingen zo lang mogelijk worden uitgesteld met behoud of toename van de zelfredzaamheid van de cliënt. Het gladde oppervlak zorgt voor minder fysieke belasting van de zorgverleners dan bij katoenen lakens het geval is. Zorgverleners krijgen minder hulpvragen (vooral gedurende de nacht), dit vermindert de werkdruk en zorgt voor meer plezier in de zorg.

Onderzoek

Het Skincair hoeslaken is door deskundigen al aan talloze testen onderworpen. Met positieve uitkomsten. Uit eerste ervaringen blijkt dat kans op decubituswonden bij de deelnemers zeer sterk afnam en er bij een meerderheid sprake was een betere huidconditie. Op het Skincair 3D medisch hoeslaken bleek zelfstandig draaien makkelijker, zonder of met minder hulp van zorgverleners.

Een vraag die echter nog niet eerder is gesteld, is: Hoe bevalt Skincair voor de zorgverlener in de praktijk? In samenwerking met onderzoeksbureau LOCOmotion is daarom door leverancier JOYinCARE een aanvullend onderzoek opgezet. Hierbij wordt naast de effecten voor de cliënt ook gekeken naar de fysieke- en tijdsbelasting van de zorgverleners. Voor het onderzoek wordt gezocht naar instellingen die met 15-20 cliënten willen deelnemen aan een nul- en effectmeting in de praktijk. Zorginstellingen die benieuwd zijn naar het product en dit willen testen in de praktijk, zijn van harte uitgenodigd om aan het onderzoek deel te nemen. De resultaten worden anoniem verwerkt tot een eindrapport voor de deelnemende instelling.

Meer informatie en aanmelden

Specialist op dit gebied
Anneke Daalderop Adviseur 0341 - 76 80 80 Contact
Anneke

Wil je vaker van ons horen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Die versturen we 4x per jaar en zit bomvol zinvolle tips én nieuwe oplossingen.