Bamboe tilband

Bamboe tilband

Tilband van bamboe

Continu zijn wij op zoek naar vernieuwende materialen voor onze tilbanden met een meerwaarde voor de cliënt of zorgverlener. Voorbeelden hiervan zijn het polsteringmateriaal wat snel droogt bij bad- en douchegebruik. Ook bamboe is een veelzijdig materiaal dat veel voordelen biedt. Je kan eigenlijk niet zonder. Het ontbreken van een bamboe tilband in je assortiment is een gemis voor je organisatie. Ik leg hieronder graag uit waarom.

De 5 voordelen van een bamboe tilband

 • Natuurlijk comfort
  Bamboe wordt samen met gerecycled sterk polyester garen in een mengsel verwerkt. De combinatie van bamboe en polyester zorgt voor een comfortabele stretch.
 • Goed tegen bacteriën
  Het unieke aan bamboe is dat de plant zelf een antibacteriële stof maakt. Het verdrijft en voorkomt schimmels en bacteriën. Er zijn dus geen bestrijdingsmiddelen nodig.
 • Geen geurtjes
  De bamboevezels hebben een sterk absorberende gaatjesstructuur. Dit zorgt ervoor dat het materiaal makkelijker en sneller vocht en transpiratie opneemt dan katoen.
 • Luchtig en koel
  Door de kleine gaatjes in de bamboevezels kan het bedekte lichaam goed ademen. De stof blijft ook niet aan de huid plakken als het warm is. Tot slot biedt een bamboe tilband meer verkoeling in de zomer dan katoen.
 • Milieuvriendelijk
  Bamboe is nog beter dan biologisch katoen. Het put de bodem niet uit en gebruikt weinig water. Bovendien groeit bamboe snel. Bij de oogst blijven de wortels zitten. Dit beschermt het land tegen erosie. De rest van de plant wordt volledig gebruikt, het levert dus weinig afval op.

 Wilt u meer informatie over de VIP bamboe? Neem contact op met ons.

Klik hier om te lezen wat een tilband van bamboe zo bijzonder maakt. 

Edward Meijs, accountmanager