Flexjuk

Flexjuk

Transfers van bed naar toilet

Hoe ervaart u een transfer van bed naar toilet? Of van bed naar de stoel? Ziet u er tegenop om deze handeling uit te voeren? En heeft u na deze handeling veel fysieke overbelasting zoals rug-, nek- en schouderklachten?
Wij herkennen dit probleem. Ik verbaas mij erover dat mensen die voor de zorg kiezen een 'gratis' pakket aan klachten krijgt. En dat kan voorkomen worden: door het Flexjuk!

Dé innovatie in tiljukken: Het Flexjuk

Het Flexjuk is verbonden met een passieve tillift. Het unieke tiljuk heeft 8 ophangpunten. Dit zijn dus 4 extra ophangpunten in vergelijking tot het normale 4-puntsjuk.
Door gebruik te maken van de ophangpunten, ter hoogte van de oksels van de cliënt, ontstaat meer stabiliteit en veiligheid. De verbredingsstang bij de knieën biedt meer ruimte voor het verwisselen van kleding of incontinentiemateriaal. Voor de zorgverlener vindt het verwisselen dus op ergonomische hoogte plaats.

De beenslips lopen bij het Flexjuk van binnen naar buiten langs de dijbenen van de cliënt. Dit verhoogt de grip op het lichaam van de cliënt en vergroot de opening rond het zitvlak.
Het unieke kantelsysteem van het Flexjuk zorgt ervoor dat cliënten moeiteloos achterin de stoel geplaatst worden. ‘Natillen’ is echt niet meer nodig. Naast de toiletband past het volledige assortiment van vier-punts tilbanden met CareClips aan het Flexjuk.

Er zijn dus diverse redenen om te kiezen voor het Flexjuk. Allereerst zorgt het voor meer comfort bij de cliënt. Bovendien is de fysieke belasting voor de zorgverlener minimaal. Tot slot is het zeer gemakkelijk in gebruik. Oftewel het Flexjuk is een aanwinst voor je organisatie!

Wilt u meer informatie over het Flexjuk?
Kijk hier voor meer de brochure. Of neem contact met ons op.