Jukken

Jukken

Het 4-punts (elektrisch) juk


4-puntsjuk

Toepassing van het juk
Kenmerk van een 4-puntsjuk is dat de houding van de cliënt, wanneer de transfer in gang wordt gezet, tijdens de transfer kan wijzigen. 
Bij het gebruik van het 4-puntsjuk horen tilbanden met clips. Het elektrisch 4-puntsjuk geeft minder fysieke belasting.

Combinatie met tillift
Het 4-puntsjuk is te gebruiken op onze Touch&Move of manuele passieve tilliften, zoals de PowerMove, de PowerMoveMini en de Gentlemove.

Voordelen van het juk
De clips van de tilband kunnen eenvoudig bevestigd worden aan het juk.

Bij een elektrische bediening van het 4-puntsjuk, kunt u zonder enige krachtsinspanning de cliënt van houding veranderen tijdens het tillen.
Dit biedt als voordeel dat u de houding van de cliënt kunt bijsturen bij het verplaatsen.

Het Flexjuk

Flexjuk

Toepassing van het juk
Het Flexjuk is voorzien van 8 ophangpunten. Dit zijn dus 4 extra ophangpunten in vergelijking tot het normale 4-puntsjuk. De 4 extra oranje ophangpunten zijn voor de speciale Flex-toiletband met oranje clips. De overige 4 ophangpunten zijn voor gebruik van de standaardtilband of verblijfsband. Bij het gebruik van het Flexjuk horen altijd tilbanden met clips.

Combinatie met tillift
Het Flexjuk is te gebruiken op onze Touch&Move of manuele passieve tilliften, zoals de PowerMove, de PowerMoveMini en de Gentlemove.

Voordelen van het juk
Door de inzet van het Flexjuk heeft u een allround, multifunctioneel juk waarmee u alle transfers kunt doen zoals een traditioneel 4-punts tiljuk. Het toiletbezoek vindt veiliger, verantwoorder en comfortabeler plaats voor de cliënt. Door het mindere aantal handelingen is het minder belastend voor de zorgverlener.

 Het 2-puntsjuk

2-punts juk

Toepassing van het juk
Een 2-punts tiljuk lijkt een beetje op een kleerhanger.
Er zijn twee punten (haken), waar alléén een tilband met lussen aan bevestigd kan worden. Kenmerk van een 2-puntsjuk is dat de houding van de cliënt bepaald wordt door het gebruik van de lussen aan de tilband.
Gedurende de transfer blijft deze positie ongewijzigd. Het 2-puntsjuk wordt veelal gebruikt bij plafondliftsystemen, maar gebruik op de verrijdbare tilliften is ook mogelijk.

Combinatie met tillift
Het 2-puntsjuk is te gebruiken op onze Touch&Move of manuele passieve tilliften, zoals de PowerMove, de PowerMoveMini en de Gentlemove.

Voordelen van het juk
Het juk is zeer eenvoudig in gebruik. Het 2-puntsjuk is zowel op een verrijdbare tillift als op plafondliften aan te sluiten.