MVO

Sociale onderneming

Het creëren van maatschappelijke impact zit bij ons in het bloed. Wij zoeken continu naar oplossingen voor het verminderen van fysieke belasting voor zowel de zorgverlener als de cliënten. Geld verdienen is daarbij niet ons hoofddoel, maar een middel om deze missie te bereiken.

Dit beleid geven wij vorm op 3 gebieden:

Mens
Ons uitgangspunt is: “Plezier in de zorg, zorgen met plezier”. Duurzame inzetbaarheid van zorgverleners staat centraal. In deze werkwijze zijn wij gepassioneerd. Om ons heen werken we nauw samen met organisaties waarbij mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo’n 70 mensen zijn op allerlei manieren betrokken bij ons werk.
Onze successen worden mede gerealiseerd door deze mensen.

Milieu
Wij zijn ons bewust van onze ecologische voetafdruk. En willen dit beperken. Sinds 2015 garanderen wij dat al onze producten in Nederland zijn geproduceerd. Oftewel: made in Holland. Zo voorkomen we extra transporten en CO2 uitstoot. De materialen van onze tilbanden zijn ecologisch verantwoord. Wij produceren tilbanden van gerecyclede garens en bamboe. Ook repareren wij tilbanden, waarmee we de levensduur verlengen. Aan het eind van de levensduur worden alle materialen hergebruikt.

Bedrijfsresultaat
Al onze financiële doelen staan ten dienste van onze missie. 20% van onze eigen middelen investeren wij in productontwikkeling en innovatie. Een ander deel van de winst investeren wij in projecten in het buitenland.